Jan Mennen - Buurtsportcoach

Hallo, ik ben Jan Mennen, getrouwd met Marian. Ik ben de vader van Lars, Anke en Lotte en trotse opa van vier kleinkinderen, Gus, Broes, Bent en Jans. Ik ben al heel lang betrokken bij NWC. Ik heb er zelf gevoetbald, ben leider en trainer geweest van jeugdelftallen, ben trainer geweest van het derde elftal en heb ook nog n half jaar als interim de selectie onder m’n hoede gehad. Dat is allemaal alweer een hele tijd geleden.

Vanaf september 2012 ben ik bij NWC in dienst als buurtsportcoach. Dit is een functie, die mogelijk is geworden door subsidie van de overheid. Doel is het stimuleren van de sport en bewegen in algemene zin, waarbij sportieve en maatschappelijke belangen beter in elkaar overvloeien.

Mijn taak bij NWC bestaat uit 4 deeltaken:

1. Buurtsportcoach als trainer/coördinator sportleerbedrijf.

Het ondersteunen en begeleiden van trainers van NWC. Speerpunt is de inzet van stagiaires van sportopleidingen MBO en HBO. Ook het aanbieden van maatschappelijke stages maakt hier nadrukkelijk onderdeel van uit. De buursportcoach begeleidt de stagiaires en onderhoudt contacten met de opleidingsdocenten van de betreffende scholen.

 

2. Buurtsportcoach als activiteitenprogrammeur

De 'programmeur' ontwikkelt, organiseert en voert diverse sport- en beweeg- activiteiten uit voor verschillende doelgroepen. Hierbij kan gedacht worden aan:
 
- inlooptrainingen voor Astense Jeugd op woensdagmiddag
- straatvoetbaltoernooien
- schoolvoetbaltoernooien
- meisjes- en vrouwvoetbal
 
Ook worden er activiteiten geregeld in samenwerking met ONIS en Sportstuif, zoals bv. de Collorrun in het kader van Koningsspelen.
 

3. Buurtsportcoach als maatschappelijk projectondersteuner

De buurtsportcoach begeleidt en ondersteunt deelnemers vanuit gemeentelijke welzijnsorganisaties, die deelnemen aan zg. Participatieprojecten. Deze deelnemers worden als vrijwilliger bij de club ingezet bij diverse taken.

 

4. Buurtsportcoach als verenigingscoördinator

De verenigingscoördinator draagt zorg voor een evenwichtige inzet van activiteiten op het sportpark. Het doel is een optimale inzet van de facilitaire voorzieningen (kantine, kleedlokalen, velden) van NWC.

Voorbeelden hiervan: dependance Voedselbank Deurne en het Repaircafe.

jftmennen@hotmail.com