Sociaal-Café Asten

Inleiding

Op donderdag 24 oktober wordt in de NWC-kantine in Asten het 15e Sociaal Café gehouden.

Daar wordt ook het vijfjarig bestaan van het Sociaal Café gevierd.

Het Sociaal Café is van 8.30 tot 10.00 uur.

Voor ontbijt wordt gezorgd.

Het Sociaal Café is bedoeld voor alle vrijwilligers en beroepskrachten in zorg en welzijn in Asten en Someren en voor inwoners die een initiatief willen starten of zijn gestart. Het is gezellig, informatief en dé manier om je netwerk te vergroten.

Het doel van een Sociaal Café is een sterk sociaal netwerk voor jong en oud. Tijdens het Sociaal Café kan men open met elkaar in gesprek. Ook is er de mogelijkheid om aan aanwezige deskundigen (vrijwillig en professioneel) vragen te stellen over diverse onderwerpen. Elke keer komt er een ander thema aan bod. Natuurlijk is het interessant om meer van een thema te weten, maar het sociaal café is vooral bedoeld om te ontmoeten, elkaar te zien en contacten te leggen.

Het thema van het Sociaal Café is ‘bewegen voor iedereen’. Ze interviewen een medewerker van Uniek Sporten de Peel en iemand die deelneemt aan het wandelvoetbal.

Er staat wederom een zeepkist klaar. Op de zeepkist kunt u binnen één minuut iets vertellen over een mooi (burger)initiatief binnen wonen, zorg en welzijn. Dat kan spontaan, maar liever ontvangt de organisatie uw aanmelding als je hier gebruik van wilt maken via e-mail i.hurkens@oniswelzijn.nl.

Het Sociaal Café is gratis toegankelijk. Omdat er voor ontbijt wordt gezorgd, is aanmelden gewenst. Dat kan via i.hurkens@oniswelzijn.nl.

Het initiatief Sociaal Café komt van o.a. betrokken inwoners, gemeenten, Onis en zorginstellingen. Heeft u vragen? Dan kun je contact opnemen met i.hurkens@oniswelzijn.nl.

Contact